Draaideuren

Hygiene en wetgeving

Het is uiteraard ook heel belangrijk dat alle mogelijke besmettingsbronnen voor uw eindproduct zoveel mogelijk geelimineerd worden.

Door gebruik te maken van Metaflex bedrijfs-, koel- en vriesdraaideuren bent u verzekerd van het gebruik van alleen maar anorganische materialen in en aan uw deur en is in de materiaalkeuze ter dege rekening gehouden met het voorkomen van besmettingen.

Zo worden alle draaideuren standaard voorzien van RVS beslag zoals scharnieren en openers.

Toepassingen

Iedere deuropening in een bedrijfsruimte waar voedsel verwerkt of geproduceerd wordt, kan met een Metaflex draaideur gevuld worden.

De vriesdraaideur VDM-120 als ingang voor de vriescel, de koeldraaideur BDM-60 voor de normale doorgangen zonder grote temperatuurverschillen en de bedrijfsdraaideur BDM-40 voor lichte toepassingen zoals opbergruimtes.

Uiteraard kunnen de deuren ook toegepast worden als vluchtdeuren in de buitengevel (met paniekbalk) of als deur in douche- of toiltetruimtes (voorzien van vrij- en bezetslot).

Cirkelmatteren

RVS deurbladen worden in de eigen plaatwerkerij van Metaflex voorzien van zgn. cirkelmattering, in de regel ook wel “zonmotief” genoemd.

Deze afwerking heeft naast de esthetische eigenschappen ook een aantal praktische voordelen.

U kunt hierbij denken aan het niet zichtbaar worden van de zuurinbijting van uw handen in het RVS.

Voor de hygiene niet belangrijk maar optisch wel veel fraaier dan een onfris uitziende deur.

Bij een onverhoopte beschadiging camoufleert de cirkelmattering door de wisselende spiegelwerking de optische afwijking.

Kleurechtheid

Door bij het produceren van de deuren gebruik te maken van dezelfde staalplaat als bij de panelen, zullen kleurafwijkingen tussen deze twee producten niet voorkomen.

Iedere staalcharge heeft een eigen kleurblad gehad en niets is zo storend als twee naast elkaar voorkomende bijna identieke kleuren.

Bij Metaflex, waar zowel de deuren als de panelen worden geproduceerd voorkomen we deze problemen door gebruik te maken van staal uit eenzelfde charge.

Veiligheid

Bij veiligheid denken we al snel aan afsluitbaarheid.

Natuurlijk is een Metaflex draaideur d.m.v. een cilinder af te sluiten, eventueel met sleutelplan of gelijksluitende cilinders, maar bij veiligheid denken we aan uw veiligheid.

Want wat als u als laatste in de vriescel bent gegaan en uw collega denkt dat u al naar huis bent.

U zult niet eens merken dat de deur aan de buitenzijde met een sleutel is afgesloten.

Van binnenuit is een koel-en een vriesdraaideur altijd te openen.

Opties

Doordat Metaflex haar eigen producten produceert zijn vele opties mogelijk:

Daarom levert Metaflex haar kozijnen aangepast aan de bestaande situatie.

De voordelen op een rijtje

Copyright © 2016 - 2024 Master Doors Aalten. Webdesign en CMS: Wildscreen Interactive Media